Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Selected products

📦 Add 150,00  for free shipping

No products in the cart.

Top Picks For You

-40%

Men T-shirt Champion White

24.99€14.99€
-50%

Men T-shirt Go Go Pogi

19.99€9.99€

04.07.2024 -

Sanjska etapa na Galibierju

Tadej je po le dnevu premora spet oblekel rumeno majico, ki jo je v 3. etapi v Torinu prepustil Richardu Carapazu. V 4., prvi pravi gorski etapi 111. dirke po Franciji se ni izkazal samo Tadej, temveč celotna ekipa UAE Team Emirates. Nils Politt, Tim Wellens, Marc Soler, Pavel Sivakov, Adam Yates, João Almeida in Juan Ayuso so drug za drugim narekovali tempo skoraj do vrha Galibierja, kjer je Tadej napadel in si prikolesaril osem sekund prednosti pred Jonasom Vingegaardom.

To je v spustu v Valloire povečal na 35 sekund in slavil svojo prvo zmago na letošnjem Touru, skupno pa že 12. na največji dirki na svetu. »Takšen je bi načrt, izpeljali smo ga do popolnosti, etapa je bila sanjska, neverjetno je, da sem v cilj prikolesaril sam,« je povedal Tadej, ki je tokrat dirkal na cestah, ki jih dobro pozna. »Hotel sem udariti močno, zelo dobro sem poznal traso, tukaj sem v preteklosti veliko treniral, na vzponih na Montgenevre in Sestriere sem se počutil kot doma. Lepo je bilo dirkati tukaj, pa še bonifikacijske sekunde so bile na voljo. Na startu sem bil samozavesten, imel sem dobre noge, zato sem moral poskusiti. Ekipa je opravila izjemno delo, veliko nasprotnega vetra je bilo na zadnjem klancu, zato nisem smel napasti prezgodaj, vse sem moral opraviti v zadnjih nekaj sto metrih,« je dejal Tadej, ki rumeno majico nosi s prednostjo 45 sekund pred Remcom Evenepoelom in 50 sekund pred Vingegaardom.

»Ta prednost je zelo dobra novica, zelo zadovoljen sem s formo in počutjem na kolesu. Z enakim pristopom gremo naprej, iz dneva v dan,« je dodal Tadej.

Signature of Tadej Pogačar

Let's keep in touch

Join the community and be the first to get discounts, limited edition offer and get notified when something important happens

Size chart

Lady Hoodie & Zipper Hoodie Lady Hoodie & Zipper Hoodie
Lady Pullover Lady Pullover
Lady Interlock Jacket Lady Interlock Jacket
Lady Joggers - No Cuff Lady Joggers - No Cuff
Lady Joggers - With Cuff Lady Joggers - With Cuff
Lady Crop T-shirt Lady Crop T-shirt
Lady T-shirt Comfort Lady T-shirt Comfort
Lady T-shirt Regular Lady T-shirt Regular
Man Hoodie & Zipper Hoodie & Pullover Man Hoodie & Zipper Hoodie & Pullover
Men Interlock Jacket Men Interlock Jacket
Men Joggers - No Cuff Men Joggers - No Cuff
Men T-shirt Men T-shirt